همه چيز در مورد پزشكي

جدید ترین مطالب
بخش بایگانی
خطرات امواج تلفن همراه براي بدن انسان

تلفن همراه مي‌تواند بخش‌هايي از مغز را كه در نزديكي گوشي قرار دارند تحريك كند و فعاليت آن بخش را افزايش مي‌دهد.

به گزارش ، استفاده از تلفن همراه پيش‌تر نگراني‌هايي را ميان كاربران اين وسيله ايجاد كرده بود، به طوري كه بار‌ها مسئله‌هايي درباره احتمال ايجاد تومور‌هاي مغزي در پي استفاده از تلفن همراه مطرح شد كه همين موضوع دانشمندان را به بررسي تاثير امواج الكترومغناطيسي اين وسيله روي مغز سوق داد، اما نتيجه عكسي از اين مطالعات به دست آمد.

مطالعات تازه محققان درباره تاثير استفاده از تلفن همراه، وجود هرگونه تاثير مخرب از اين وسيله را روي مغز رد كرد.اين مطالعات نشان مي‌دهد، امواج راديويي ناشي از استفاده از تلفن‌هاي همراه، بخش‌هايي از مغز را كه در نزديكي آنتن تلفن همراه قرار دارند، فعال‌تر مي‌كند.

تا كنون نيز هيچ نشانه‌اي از آسيب ديدگي در اين عفونت بدن بخش از مغز (نزديكي گوشي) با استفاده از تلفن همراه، ديده نشده است.محققان در اين آزمايش از۴۷ داوطلب، اسكن مغزي گرفتند تا تغييرات گلوكز‌هاي متابوليسم شده مغز آنان را هنگام استفاده از گوشي تلفن همراه، بررسي كنند.محققان در پي اين آزمايش دريافتند ۵۰ دقيقه مكالمه با تلفن همراه، متابوليسم گلوكز را در بخش‌هاي مغزي نزديك به گوشي تا هفت درصد افزايش مي‌دهد.

تأثير امواج ناشي از گوشي و آنتن تلفن همراه بر بدن انسان
امواج گوشي و آنتن‌هاي تلفن همراه در زمره امواج فركانس راديويي قرار مي‌گيرند، به عبارتي اين محدوده مربوط به امواج غير يونيزه كننده است كه اثر تخريبي روي بافت‌هاي زنده نداشته و فقط منجر به افزايش دماي ناحيه‌اي از بدن مي‌شوند كه در معرض تابش قرار گرفته است.

ميزان امواج در نزديكي آنتن كمتر است
انرژي جذب شده در بدن ناشي از آنتن تلفن همراه، در نزديكي آنتن كمترين مقدار است و با دور شدن شخص تا فاصله ۱۰۰ متري افزايش و سپس شروع به كاهش مي‌كند، از طريق ديگر با افزايش فاصله از آنتن، افزايش توان گوشي براي جلوگيري از كاهش كيفيت گيرندگي، توان ناشي از گوشي افزايش مي‌يابد.

تأثير امواج هارتمن تلفن همراه بر كودكان
كودكان بيشتر در معرض خطر امواج تلفن همراه هستند. كودكان به علت سيستم عصبي در حال رشد و جذب انرژي بيشتر از ناحيه سر، بيشتر در معرض خطر امواج تلفن همراه هستند و بايد كودكان را از استفاده زياد از تلفن همراه برحذر داشت.

افرادي كه تنظيم كننده ضربان قلب در بدن دارند
افرادي كه تنظيم كننده ضربان قلب در بدن دارند با احتياط از تلفن همراه استفاده كنند. افرادي كه در بدن آن‌ها از قطعات كاشتني مانند تنظيم كننده ضربان قلب استفاده شده، بايد محدوديت در استفاده از تلفن همراه و حضور در ميادين امواج فركانس راديويي داشته باشند، زيرا اين موارد كيفيت زندگي را تحت تاثير قرار مي‌دهد.

تأثير امواج تلفن همراه بر يادگيري و حافظه
استفاده از تلفن همراه ممكن است اثرات زيان آوري روي عملكرد‌هاي اداركي انسان مانند حافظه و تمركز ايجاد كند، با اين وجود مطالعاتي كه تشعشعات امواج فركانس راديويي با سطح پايين را بر روي حيوانات بررسي كرده، تاثيري برعملكرد‌هاي اداركي گزارش نكرده است.

اثر موبايل بر گوش
اثر موبايل بر گوش انسان در دراز مدت به صورت احساس اصوات اضافي تاييد شده چسب هارتمن است. عموما توافق‌هايي بر اين امر وجود دارد كه انرژي فركانس راديويي باعث انبساط بافت‌هاي مغز مي‌شود كه ناشي از تغييرات حرارت كوچك، اما سريع بافت‌ها است.
اين امر باعث ايجاد امواج فشاري مي‌شود كه از طريق جمجمه به گوش دروني فرستاده مي‌شود، جايي كه گيرنده‌هاي حساس صوتي در آن جا قرار دارند. به اين ترتيب، اثر حرارتي موبايل بر گوش انسان در دراز مدت وبه صورت احساس اصوات وز وز، هيس هيس يا تق تق تاييد مي‌شود.

تأثير تخريبي موبايل بر سلامتي چشم
تاثير تخريبي موبايل بر سلامتي چشم انسان منتفي است بر اساس نتايج بررسي‌هاي علمي، تاثير تشعشعات ميدان‌هاي فركانس راديويي بر آغاز و رشد تومور‌هاي سرطاني ثابت نشده است.جديدترين يافته‌هاي حفاظت در برابر اشعه فدرال آلمان نيز خطر پيشرفت سرطان در اثر امواج تلفن همراه را تاييد نكرده است، همچنين تاثير تخريبي موبايل بر سلامتي چشم انسان منتفي اعلام شده است.

حرف آخر
عده‌اي بالا رفتن سوخت و ساز در سلول‌هاي مغزي را نشانه بدي دانسته و از آن به عنوان زمينه ساز ايجاد تومور‌ها ياد كرده اند و عده‌اي ديگر اين افزايش سوخت و ساز را به "افزايش فعاليت" تعبير كرده پماد هارتمن و آن را مثبت در نظر گرفته اند. ‏ ‏

حقيقت امر اين است كه كل اين ماجرا چيز چندان جديدي نيست و تنها درصد و آمار ارائه شده در تحقيق فوق است كه جديد به نظر مي‌رسد، قبلا هم طي تحقيقاتي اعلام شده بود كه امواج الكترومغناطيس موبايل مي‌توانند توسط پوست و بافت‌هاي مجاور جذب شوند و حرارت به صورت موضعي كمي بالا رود، اين بالا رفتن حرارت و افزايش جريان خون موضعي ناشي از آن مي‌تواند باعث افزايش مصرف انرژي و افزايش سوخت و ساز در سلول‌هاي مغزي ناحيه شود.

سازمان جهاني بهداشت از سال ۱۹۹۶ پروژه‌اي بين المللي را با نام پروژه ميادين الكترومغناطيس (EMF Project) آغاز كرده است كه در آن به جمع آوري شواهد مرتبط با تاثير امواج الكترومغناطيس در سلامت افراد مي‌پردازد، با اين حال اين سازمان اعلام مي‌كند كه تاكنون هيچ نشانه محكمي براي عوارض موبايل در سلامتي نيافته است و تنها مورد ثابت شده، افزايش ميزان سوانح رانندگي به دنبال استفاده از موبايل است (كه طبعا ربطي به امواج الكترومغناطيس ندارد) البته با توجه به اين كه بيشتر سرطان‌ها و تومور‌ها روندي تدريجي دارند و گاه تا علامت دار و قابل تشخيص شدن آن‌ها ده‌ها سال طول مي‌كشد و از رواج تلفن قيمت پانسمان هارتمن همراه نيز كمتر از دو دهه مي‌گذرد، نمي‌توان به صراحت نقش امواج موبايل در شكل گيري چنين تومور‌هايي را رد يا تاييد كرد و بايد منتظر تحقيقاتي كه در سال‌هاي آينده انجام خواهند شد باشيم. ‏



منبع: تبيان



منبع

تظرات ارسال شده