همه چيز در مورد پزشكي

جدید ترین مطالب
بخش بایگانی
ليزر,اخبار پزشكي,خبرهاي پزشكي,تازه هاي پزشكي
پژوهشگران

آمريكايي موفق به توليد يك ليزر سازگار با بافت زيستي شدند كه ميتواند بدون صدمه زدن، در بافت هاي زنده كاشته شود.

به گزارش ايسنا به نقل از گيزمگ، پژوهشگران دانشگاه" اعصاب نورث وسترن"( Northwestern) و" كلمبيا" ليزري ساختند كه ضخامت آن كم تر از ۱۵۰ نانومتر بوده و به دست كم انرژي نيازمند هست تا در بافت هاي بدن جاي گيرد.

پژوهشگران اميدوارند كه دستگاه هاي ميكروسكوپي، مسير جديدي در درمان اختلال هاي عصبي و تشخيص بيماريها بوجود آورند.

سوالي كه در اين روابط مطرح ميشود اين هست كه چه نيازي هست كه اين دستگاه هاي ليزري در داخل بدن ما قرار گيرند؟

دانشمندان پيكو اسميت اند نفيو مدت هاست كه در حال تحقيق در خصوص شيوه هاي اعمال فشار نور براي بهبود بيماريها در وضعيت مختلف هستند كه يكي از اين موردهاي در ليزر درماني و مجذوب سلول هاي سرطاني هست تا بافت بيماري از نقاط ظريف بدن حذف شود و پروتئينهاي سمي مغز از بين برود. ولي اين كار ميتواند منجر به افزايش پيدايش پاركينسون و آلزايمر شود.

قرار دادن اين دستگاه ها داخل بدن نمايندگي شركت لوهمن روشه ميتواند امكاناتي ويژه را آماده كند. دستگاه ليزري كه دانشمندان آمريكايي گسترش داده اند از شيشه ساخته شده و ضخامت آن بين ۵۰ تا ۱۵۰ نانومتر هست. به عبارتي اين دستگاه هزار برابر نازك تر از موي سر انسان هست.

پيش از اين هم پژوهشگران در سعي بوده اند كه دستگاه هاي ليزر را در اين مقياس بسازند ولي در ساخت آنها از پرتو ماوراء بنفش استفاده ميشد كه آنقدر مناسب نيست.

"جيمز پانسمان suprasorb شاك" دانشيار دانشگاه كلمبيا خاطرنشان كرد ، استفاده از پرتو ماوراء بنفش در محيط هاي غير متعارف كه قرار هست از ليزر استفاده شود، بد هست. براي اين كه اين ناحيه ها در معرض آسيب شديد دربرابر پرتو ماوراء بنفش هستند.

در عوض تيم تحقيقاتي اين پروژه از فرآيندي موسوم به" بالادگرگوني فوتون" استفاده كردند كه در آن نوري با انرژي بيش تر( طول موج كوتاه تر) از نور پانسمان نقره براي سوختگي ورودي جذب شده به وسيله يك ماده توليد ميشود . بر اثر اين پديده، آن ماده دو يا تعداد بيشتري از فوتون هاي نور ورودي را جذب نموده و در معارضه يك فوتون پر انرژي با طول موج كوتاه تر انتشار ميكند .

به اين ترتيب پژوهشگران اين پروژه فوتون هاي كم انرژي مادون قرمز سازگار با بافت زيستي را به پرتوهاي ليزر مرئي تبديل كردند.

نتيجه اين پژوهش در مجله" Nature Materials" انتشار يافت.



منبع

تظرات ارسال شده