همه چيز در مورد پزشكي

جدید ترین مطالب
بخش بایگانی
مي دانيد درمان بي خوابي شما چيست؟

بيخوابي‌هاي مختلف درمان‌هاي مختلفي دارد.

به گزارش : افراد بسياري در سراسر جهان وجو دارند كه به بي‌خوابي مبتلا هستند و يا از كمبود خواب رنج مي‌برند و يك خواب شبانه كامل و خوب آرزوي آنها است. اكنون پژوهشگران در مطالعه‌اي كه اخيرا انجام داده‌اند به اين نتيجه رسيده‌اند پزشكي كودكان كه بي‌خوابي به طور كلي به ۵ دسته تقسيم مي‌شود و افراد با دانستن نوع بي‌خوابي شان مي‌توانند بهترين راه را براي مبارزه با آن انتخاب كنند.

بي‌خوابي يا كم‌خوابي يك علامت است كه فرد به‌طور مستمر به خواب نمي‌رود. به عبارتي ديگر مشكل در به خواب رفتن، بيدار شدن مكرر در خلال شب همراه با ناتواني يا اشكال در به خواب رفتن مجدد، بيدار شدن خيلي زود در صبح و خوابي كه باعث تجديد قوا نشود را بي‌خوابي گويند.

پژوهشگران اخيرا پاسخ‌هاي ۴۰۰۰ فرد را كه در پروژه "رژيم خواب هلند"(Netherlands Sleep چسب بخيه Registry)، شركت كرده بودند مورد بررسي قرار دادند. تقريبا نيمي از شركت كنندگان بي‌خوابي داشتند. پژوهشگران عواملي مانند ويژگي‌هاي شخصيتي، اختلالات احساسي و ويژگي‌هاي خلقي آنها را نيز مورد بررسي قرار دادند و سپس با مشاهده نتايج، بي‌خوابي را به ۵ دسته تقسيم كردند:

نوع اول: افرادي كه در اين دسته‌بندي قرار داشتند، سطح بالايي از احساسات منفي مانند اضطراب و سطح پاييني از احساسات لذت بخش و خوشبختي را داشتند.

نوع دوم: اين شركت‌كنندگان داراي ميزان متوسطي از پريشاني احساسي را داشتند، اما ميزان احساسات درمان سوختگي با آب جوش لذت بخش و شادي آنها عادي و طبيعي بود.

نوع سوم: افرادي كه در اين گروه بودند نيز داراي سطح متوسط پريشاني احساسي بودند، اما ميزان احساس لذت و شادي آنها كمتر از حد متوسط بود.

نوع چهارم: اين شركت كنندگان سطح پاييني از پريشاني احساسي را داشتند اما در زمان وقوع يك رويداد استرس زا با بي‌خوابي مزمن مواجه مي‌شدند.

نوع پنجم: افراد اين گروه نيز داراي سطح پاييني از پريشاني احساسي بودند اما بي‌خوابي آنها تحت تاثير وقايع استرس زا نبود.

پس قيمت پماد زخم بستر از آن محققان رابطه ميان انواع بي‌خوابي و پاسخ به درمان آنها را مورد بررسي قرار دادند. آنها دريافتند افرادي كه بيخوابي نوع دوم را داشتند، با "گفتاردرماني"(talk therapy) درمان مي‌شدند اما افراد گروه چهارم با تجويز دارو مشكل آنها بهبود يافت.

افراد گروه سوم حتي با مصرف داروي خواب هم بهبودي در مشكل آنها ديده نشد.

گروهي كه بيش از همه سبب نگراني پژوهشگران شد گروه اول بودند چرا كه آنها در معرض ابتلا به افسردگي قرار داشتند. رفع مشكلات عاطفي اساسي براي بهبود خواب اين گروه بسيار مهم قطره فروزومال است.

پژوهشگران در انتها گفتند تحقيقات باليني بيشتري براي تاييد نتايج و تعيين ساير دسته‌ها مورد نياز است اما باز هم اين مطالعه يك گام مهم در درمان بيماري بيخوابي كه ۱۰ درصد افراد جهان به آن مبتلا هستند به شمار مي‌رود.

يافته‌هاي اين مطالعه در مجله "The Lancet Psychiatry" منتشر شد.
ايسنا



منبع

تظرات ارسال شده